Censuur uit China: bijeenkomsten over het boek Xi Jinping geannuleerd (copy)

Nieuws

Censuur uit China: bijeenkomsten over het boek Xi Jinping geannuleerd

Twee bijeenkomsten over het boek Xi Jinping – der mächtigste Mann der Welt die in oktober zouden plaatsvinden in samenwerking met het Leibniz-Confucius Instituut Hannover en het Confucius Instituut aan de Universiteit van Duisburg-Essen, werden na Chinese druk geannuleerd. In Hannover kwam de Tongji University Shanghai tussenbeide, wat samenwerkt met het Leibniz-Confucius Instituut. In Duisburg greep Consul-Generaal van China in Düsseldorf, Feng Haiyang persoonlijk in om het evenement te stoppen.

De biografie van de Chinese partij- en staatsleider wordt uitgegeven door uitgeverij Piper. Auteurs zijn Stefan Aust en de oude China-Stern-correspondent, Adrian Geiges. “De annulering van de bijeenkomsten door de twee Confucius Instituten is zorgwekkend en een verontrustend signaal”, zegt Piper-uitgever Felicitas von Lovenberg. Stefan Aust ziet de basisstellingen van het boek bevestigd door het incident: “Voor de eerste keer is er een dictatuur die het Westen niet alleen economisch inhaalt maar tegelijkertijd ook probeert onze vrijheid in te perken.” Adrian Geiges wijst erop dat het boek China van verschillende kanten beschrijft, inclusief het succesvol overwinnen van armoede in de afgelopen decennia: “Blijkbaar wil het Xi Jinping niet langer evenwichtige studies over hem en zijn land, hij wil nu een internationale sekte voor zichzelf, net zoals in China.”

Redactie Bazarow

Nieuwsberichten

Lees hier het laatste nieuws vanuit Bazarow.

Deze week in Bazarow Magazine

Lees hier wekelijks interviews met schrijvers, voorpublicaties van nieuwe boeken, columns, de agenda en het laatste boekennieuws.

Interview - Ted H.P. de Wolf

Jan Stoel

Interview - Frank Willaert

Marnix Verplancke

Recensie - Het eiland van de verdwenen bomen

Marjon nooij

Interview - Jan Hoff

Hanneke Tinor-Centi

Column 

Op naar Alice, of: wat moet ik aan? O nee, welk boek mag er mee?

Liliane Waanders

Interview Steven Pinker

Marnix Verplancke

Column
Katholiek worden (Deel I)

Roeland Dobbelaer

Nieuws

Lees hier het laatste nieuws van Bazarow

Agenda

Altijd ontvangen?

Meld je aan en ontvang dit gratis digitale magazine elke twee weken in je mailbox.