DLVA Recensentendag groot succes (copy)

Nieuws

DLVA Recensentendag groot succes

DLVA Recensentendag groot succes

Afgelopen zaterdag organiseerde De Leesclub van Alles de eerste Recensentendag, in het DLVA kantoor in Zeist. Om de vele recensenten van DLVA te bedanken konden deze onder het genot van een hapje en een drankje lezingen en workshops over het schrijven van recensies volgen. Circa 40 recensenten hadden zich ingeschreven.

Roeland Dobbelaer, hoofdredacteur van DLVA en Bazarow, trapte de middag af met een warm welkom. Waarna Liliane Waanders drie  kleinere uitgevers interviewde over het vak van boeken uitgeven en het belang van recensies voor hun fonds. De  uitgevers die aanwezig waren zijn Henrike Olasolo van Zirimiri Press, Willem Desmense van Uitgeverij IJzer en Franc Knipscheer van Uitgeverij In de Knipscheer

Daarna volgde  drie workshops.

Zo ging een workshop  over het schrijven van een goede thriller recensie onder leiding van journalist en DLVA thriller-redacteur Henk Vlaming.

De tweede workshop ging over het schrijven van een non-fictie recensies met een panel bestaande uit  techniekjournalist Rijkert Knoppers, hoofdredacteur Foodbladen Alea Publishers Michelle de Koning en filosoof en hoofdredacteur DLVA Roeland Dobbelaer.

En de derde laatste workshop ging over bloggen of recenseren: schrijven over Young Adult boeken. De drie sprekers van deze workshop vertelden over de vorm waarin je aandacht kunt besteden aan een boek. Met Demi Stein van meerboekenblog2 , Joost Zuijderduijn van Nerdy Geeky fanboy en Nico Voskamp van nicovoskamp.com en Tiktok. Onder leiding van Liliane Waanders.

De slotlezing van Lidewijde Paris was een daverend succes. De lees!ambassadeur gaf de lezing: Hoe lees ik als recensent?, met tientallen tips en ideeën over het schrijven van recensies. Niemand in de zaal ontkwam er een aantal keer luid te moeten lachen. Wat een verteller!

Gedurende de dag waren er verschillende ruimtes ingericht als boekenmarkt. Hier had iedereen de mogelijkheid om boeken te ruilen of boeken mee naar huis te nemen omdat er altijd nog een boek bij kan. 

De dag kwam natuurlijk niet zomaar ten einde, dit werd gezellig afgerond met een borrel. Borrel geheel veganistisch, lekkere hapjes en natuurlijk een drankje voor de liefhebber.

Bedankt iedereen die er was, het was een geslaagde dag. Volgend jaar weer!

Redactie Bazarow

Nieuwsberichten

Lees hier het laatste nieuws vanuit Bazarow.

Deze week in Bazarow Magazine

Lees hier wekelijks interviews met schrijvers, voorpublicaties van nieuwe boeken, columns, de agenda en het laatste boekennieuws.

Voorpublicatie - Rubyfruit Jungle

Rita Mae Brown

Interview - Johann Hari

Marnix Verplancke

Interview - Onno van Gelder jr.

Hanneke van de Water

Column - Literatuur is niet neutraal

Liliane Waanders

Voorpublicatie - Twee kampen

 Tjeerd Schuhmacher

Column - Geweld

Roeland Dobbelaer

Special Oekraïne - Recensie Vorosjylovhrad

Serhi Zjadan

Special Oekraïne - Recensie Zulajka opent haar ogen

Guzel Jachina

Special Oekraïne - Recensie Rusland, Oekraïne en de Krim 

Anton Kruft

Special Oekraïne – Recensie Het Rusland van Poetin 

Angela Stent

Special Oekraïne – Recensie Donbas 

Ardy Beld

Special Oekraïne - Recensie We moeten het even over Poetin hebben

Mark Galeotti

Bereik maandelijks meer dan 450.000 boekenliefhebbers en -kopers!

Nieuws

Lees hier het laatste nieuws van Bazarow

Agenda

Altijd ontvangen?

Meld je aan en ontvang dit gratis digitale magazine elke twee weken in je mailbox.