Nominaties van shortlist Woutertje Pieterse Prijs 2022 (copy)

Nieuws

Nominaties van shortlist Woutertje Pieterse Prijs 2022

De derde genomineerde op de shortlist van de Woutertje Pieterse Prijs 2022 is Viruswereld van Marc ter Horst en Wendy Panders

In het radioprogramma De Taalstaat is zaterdag 5 maart de derde genomineerde bekendgemaakt voor de Woutertje Pieterse Prijs 2022: Viruswereld van Marc ter Horst en Wendy Panders.

De Woutertje Pieterse Prijs voor kinder- en jeugdboeken wordt beheerd door het bestuur van de Stichting Woutertje Pieterse Prijs voor kinder- en jeugdboeken. Deze Stichting werd opgericht bij akte d.d. 29 september 1987, verleden voor notaris Mr. A.A. van Berge te Amsterdam.

Marc ter Horst met Viruswereld kwam vlak na het eerste corona jaar uit. Een sterk non-fictie boek dat helder inzicht geeft in alle aspecten van het virus en de pandemie – van virus bouw, besmettingswegen en immunologische afweer tot virus mutaties en vaccinontwikkeling. Wendy Panders voegde aan de informatie toe met fraaie, humoristische tekeningen en uitgebalanceerde composities. Viruswereld is een feest om te lezen, maar ook een boek waar kinderen echt wijzer van worden en dat ze bewapent met kennis.

Eerder werden al Terra Ultima van Raoul Deleo en Noah J. Stern en Schaduw van Toet van Lida Dijkstra en Djenné Fila genomineerd.

De jury bestaat uit schrijver en televisiemaker Abdelkader Benali (juryvoorzitter), Jeroen Dera, Jürgen Peeters, Marga Scholma en Annemarie Terhell.

Dit vonden de recensent van DLVA Jaap Friso van Viruswereld:

“Het informatieve gehalte is de kracht van Viruswereld. Het is knap hoe Ter Horst deze ingewikkelde materie behapbaar maakt.”

https://deleesclubvanalles.nl/recensie/viruswereld/ 

Tweede nominatie van shortlist Woutertje Pieterse Prijs 2022 bekendgemaakt

Tijdens het radioprogramma van De Taalstaat werd bekend dat Schaduw van Toet van Lida Dijkstra en Djenné Fila de tweede genomineerde is op de shortlist van de Woutertje Pieterse Prijs.

De Woutertje Pieterse Prijs is een prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kinder- of jeugdboek. De jury bekroont sinds 1988 kinderboeken die uitzonderlijk zijn voor wat betreft taal, genre, thema, illustratie, vorm en/of vormgeving. Het doel van de prijs is het bevorderen van de kwaliteit van het Nederlandstalig kinder- en jeugdboek.

Schaduw van Toet brengt het Oude Egypte tot leven in een wervelend verhaal, waarin de bikkelharde strijd om macht in het land van de Nijl in een meeslepende stijl wordt neergezet, vanuit het vrouwelijke perspectief van de zus van de beroemde Toetanchamon. De illustraties van Djenné Fila en de liefdevolle vormgeving maken het boek tot een triomf van vertelkunst. Een boek dat iedereen die van spannende verhalen en geschiedenissen houdt om de vinger windt.

Vanaf vorige week wordt er elke zaterdag een nieuwe genomineerde bekendgemaakt in De Taalstaat. Vorige week werd Terra Ultima van Raoul Deleo en Noah J. Stern al genomineerd. Op zaterdag 2 april wordt bekend welk boek wordt bekroond met de Woutert Pieterse Prijs 2022.

Schaduw van Toet wordt uitgegeven door Luitingh Sijthoff.

Meer informatie kun je vinden op https://woutertjepieterseprijs.nl/.

Nieuwsberichten

Lees hier het laatste nieuws vanuit Bazarow.

Deze week in Bazarow Magazine

Lees hier wekelijks interviews met schrijvers, voorpublicaties van nieuwe boeken, columns, de agenda en het laatste boekennieuws.

Voorpublicatie - Rubyfruit Jungle

Rita Mae Brown

Interview - Johann Hari

Marnix Verplancke

Interview - Onno van Gelder jr.

Hanneke van de Water

Column - Literatuur is niet neutraal

Liliane Waanders

Voorpublicatie - Twee kampen

 Tjeerd Schuhmacher

Column - Geweld

Roeland Dobbelaer

Special Oekraïne - Recensie Vorosjylovhrad

Serhi Zjadan

Special Oekraïne - Recensie Zulajka opent haar ogen

Guzel Jachina

Special Oekraïne - Recensie Rusland, Oekraïne en de Krim 

Anton Kruft

Special Oekraïne – Recensie Het Rusland van Poetin 

Angela Stent

Special Oekraïne – Recensie Donbas 

Ardy Beld

Special Oekraïne - Recensie We moeten het even over Poetin hebben

Mark Galeotti

Bereik maandelijks meer dan 450.000 boekenliefhebbers en -kopers!

Nieuws

Lees hier het laatste nieuws van Bazarow

Agenda

Altijd ontvangen?

Meld je aan en ontvang dit gratis digitale magazine elke twee weken in je mailbox.