Vijf Sinterklaas boeken voor Pakjesavond

Nieuws

Vijf Sinterklaas boeken voor Pakjesavond

Op 13 november was de intocht van Sinterklaas. Om dit te vieren zijn hier 5 Sinterklaasboeken verzameld, met recensies van De Leesclub van Alles. Dit zijn de 5 leukste boeken om aan je kind voor te lezen op 5 december.

1. Hanneke Arts-Honselaar begint haar recensie dat ze weinig boeken met zoveel plezier las als Het geheime boek van Sinterklaas, en niet alleen vanwege haar eigen jeugdherinneringen. De illustraties zijn schitterend en de teksten “to-the-point, grappig, leerzaam en blijven uitnodigen om het boek steeds opnieuw op te pakken en verder te lezen.” Ze geeft Het geheime boek van Sinterklaas 5 sterren in haar recensie.

2. In Boer Boris, een paard voor Sinterklaas moet Boer Boris Sinterklaas uit de brand helpen. Zijn paard is namelijk van de trap gevallen, dus heeft Sinterklaas een plaatsvervanger voor Pakjesavond nodig. Het paard van Boer Boris neemt die plek in, maar moet voor die tijd nog een hoop leren. Demi Stein trekt  de volgende conclusie in haar DLVA-recensie: “Bij dit boek verwacht ik dat de kinderen het heel leuk vinden om te lezen, het gaat immers om Sinterklaas. Maar omdat de training nogal pittig is en het paard nog nooit over daken heeft gelopen, verwacht ik dat ze het verhaal ook een tikkeltje spannend zullen vinden.” 5 sterren!

3. In Wat zit er in die zak? moeten Roos en Vos een zak cadeautjes bezorgen die Piet vergeten is. In haar recensie geeft Denise de Groot het boek 5 sterren, en ‘schrijft dat kinderen heel enthousiast kunnen worden van het actieve karakter van het boek. Op pagina’s zijn namelijk letters verstopt die kinderen kunnen zoeken.

4. De speciale Sinterklaasuitgave van De Avonturen van Manus & Janus: Manus & Janus en Sinterklanus. Wanneer alle Pieten ziek worden door een vreemd parfum, is Sinterklaas niet meer in staat om het Sinterklaasfeest door te laten gaan, dus is de hulp van Manus & Janus benodigd. Rita Pontororing schrijft voor De Leesclub van Alles dat de illustraties goed “laten zien wat er gebeurt en ook de uitdrukkingen op de gezichten van de personages zijn goed getroffen.” Ze bekroont het boek met 3 sterren, maar concludeert dat Manus & Janus en Sinterklanus beter geschikt is voor kinderen die niet langer in Sinterklaas geloven.

5. De laatste recensie is van Een schip vol Sinterklazen, een prentenboek van kinderboekenweek auteur Bette Westera. In dit boekje besluit Sinterklaas dat hij dit jaar niet naar Nederland wil reizen, dus plaatst hij een vacature voor hulpsint. Rita Pontororing geeft Een schip vol Sinterklazen 4 sterren in haar recensie omdat het “heel verrassend” is.Juno de Bruin

Nieuwsberichten

Lees hier het laatste nieuws vanuit Bazarow.

Deze week in Bazarow Magazine

Lees hier wekelijks interviews met schrijvers, voorpublicaties van nieuwe boeken, columns, de agenda en het laatste boekennieuws.

Interview - Ted H.P. de Wolf

Jan Stoel

Interview - Frank Willaert

Marnix Verplancke

Recensie - Het eiland van de verdwenen bomen

Marjon nooij

Interview - Jan Hoff

Hanneke Tinor-Centi

Column 

Op naar Alice, of: wat moet ik aan? O nee, welk boek mag er mee?

Liliane Waanders

Interview Steven Pinker

Marnix Verplancke

Column
Katholiek worden (Deel I)

Roeland Dobbelaer

Nieuws

Lees hier het laatste nieuws van Bazarow

Agenda

Altijd ontvangen?

Meld je aan en ontvang dit gratis digitale magazine elke twee weken in je mailbox.