Vuurland, een nieuwe literaire website

Nieuws

Vuurland, een nieuwe literaire website

Op 1 november is de nieuwe literaire website Vuurland gelanceerd. Vuurland is een broedplaats voor literatuur die ruimte biedt aan jonge schrijvers om in serievorm teksten te schrijven en te publiceren. Deze jonge auteurs krijgen de mogelijkheid om onder begeleiding een halfjaar lang korte teksten te schrijven in de rubriek Vuurland Talent. Voor het eerste halfjaar zijn de jonge talenten Rahab Ahmed, Ola Enzler en Daniëlle Zawadi. Op deze pagina zijn hun teksten te lezen.

Andere rubrieken op de site zijn Vuurland Leest voor boekbesprekingen, Café Vuurland voor interviews en video’s en series van tien afleveringen waarin auteurs de mogelijkheid krijgen om een idee volledig uit te werken, moge dit zijn in de vorm van literatuur, essays of interviews. Duidelijk is dat Vuurland een veelzijdig literair aanbod heeft.

Naast het promoten van opkomende, jonge auteurs met hun rubrieken, heeft Vuurland ook als doel om schrijfprojecten waarvoor bij traditionele platforms minder plek is. Niet alleen de populariteit van minder bekende schrijvers, maar ook die van minder populaire genres is een focus van Vuurland.

De schrijver Edward van de Vendel, schrijver Iduna Paalman en redacteur Thijs Joores vormen het kernteam van Vuurland. Ook Singel Uitgeverijen ondersteunt de website. Desalniettemin blijft het project onafhankelijk en zelfstandig.

Klik hier om meteen de website van Vuurland te bekijken.Juno de Bruin

Nieuwsberichten

Lees hier het laatste nieuws vanuit Bazarow.

Deze week in Bazarow Magazine

Lees hier wekelijks interviews met schrijvers, voorpublicaties van nieuwe boeken, columns, de agenda en het laatste boekennieuws.

Interview - Ted H.P. de Wolf

Jan Stoel

Interview - Frank Willaert

Marnix Verplancke

Recensie - Het eiland van de verdwenen bomen

Marjon nooij

Interview - Jan Hoff

Hanneke Tinor-Centi

Column 

Op naar Alice, of: wat moet ik aan? O nee, welk boek mag er mee?

Liliane Waanders

Interview Steven Pinker

Marnix Verplancke

Column
Katholiek worden (Deel I)

Roeland Dobbelaer

Nieuws

Lees hier het laatste nieuws van Bazarow

Agenda

Altijd ontvangen?

Meld je aan en ontvang dit gratis digitale magazine elke twee weken in je mailbox.